Kamp C

De Basis

Op de voormalige Britse basis Kamp C in Oosterwijk opende in 2003 het provinciaal informatiecentrum voor duurzaam bouwen en wonen haar deuren. Hier vinden zowel professionelen als burgers inspiratie om milieubewust te bouwen en te wonen. Er is een permanente tentoonstelling waar de basisprincipes van duurzaam bouwen worden uitgelegd aan de hand van teksten, foto’s, schetsen en demo-installaties. In tijdelijke tentoonstellingen wordt één bepaald aspect van duurzaam bouwen verder uitgediept. 
Voor de kinderen is buiten een Mierenpad aangelegd. Dit is een educatief wandelleerpad met als thema duurzaam bosbeheer.

Naast het informeren en sensibiliseren van bouwers, bouwprofessionelen en studenten, biedt Kamp C ook kantoor- en vergaderruimte aan ondernemers in het laagenergie bedrijvencentrum De Basis. Kennisuitwisseling omtrent duurzaam bouwen tussen overheid en privé staat hier centraal.

Verder vind je de grootste 3D-printer van de wereld in Westerlo. Die printte er een huis met twee verdiepingen. Geïnteresseerde bedrijven zijn welkom in Westerlo om met de printer te experimenteren. Op deze manier willen ze de Vlaamse bouwsector met praktijkvoorbeelden overtuigen van innovatieve technieken.

Kamp C
Kamp C
Kamp C
Britselaan 20
2260 Westerlo
België

Ook interessant voor jou