Halloween

halloween pompoenen

Door de coronamaatregelen kan het jaarlijkse Halloweenevent van Toerisme Westerlo niet doorgaan. Geen workshops pompoenlantaarns maken, geen griezelwandeling, geen heksen en griezels.

Wil je toch een mooie blikvanger voor Halloween in huis?  Je hebt er niet veel voor nodig en met dit stappenplan lukt het vast en zeker. Veel plezier!

1. Zoek in je kelder of zolder een houten kistje. Dit vormt de perfecte basis voor je blikvanger. Een klein houten tafeltje kan ook. 

2. Ga op zoek naar een mooie verzameling herfstbladeren. Kies rode, gele, bruine en groene exemplaren. Maak er ineens een boswandeling van met je gezin. Laat de bladeren bij thuiskomst een dagje drogen onder zware boeken.

3. Koop enkele oranje bloemen. Dat kunnen droogbloemen, kunst- of verse bloemen zijn. Zet ze in een vaas of pot die je in huis hebt.

4. In je buurt is er vast een particulier of winkel waar je pompoenen vindt. Je kan kleine pompoenen in verschillende vormen kiezen. Een grote dikke oranje pompoen kan natuurlijk ook.

5. Als je kiest om de pompoen uit te kerven, kunnen er theelichtjes of kaarsjes op batterijen in.

6. Maak het tafereel compleet met enkele griezelige accenten zoals spinrag, spookjes of een heks. Schik de gedroogde herfstbladeren op het houten kistje en je Halloween blikvanger is klaar.

 

halloween pompoenen