Fietsknooppunten

fietswiel

Ook in Westerlo zijn ze niet meer weg te denken: de rechthoekige groen-witte borden met nummers van het fietsknooppuntennetwerk van de Kempen. Een netwerk van rustige fietswegen vormt de basis van dit concept waarbij men zelf een onbeperkt aantal fietstochten kan uitstippelen. Eindeloos combineren, dat is de grote troef van het fietsknooppuntennetwerk.

Wie een kant en klare fietsroute op basis van de fietsknooppunten verkiest, kan zonder veel voorbereiding op weg.
Met de Meroderoute, Kastelen in de Netevalleiroute, de Keizer Karelroute en de Sint-Dimpnaroute krijg je vier mooie suggesties om het landschapspark de Merode te verkennen. Je kan de brochures bestellen in de webshop of hieronder downloaden.

Fietsen op kindermaat? Ook dat kan in Westerlo. Een fietsroute met een behapbare afstand, interessante weetjes en toffe plaatsen om af te stappen en te spelen of te picknicken. Het  traject en alle nuttige info vind je hier. Even lezen en starten maar!

Het volledige fietsknooppuntennetwerk in de Kempen telt ruim 2.000 kilometer fietspaden en maakt gebruik van de allermooiste trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Bestel je kaart in de webshop of koop ze bij Toerisme Westerlo en stippel je routes uit.