Op stap met een groep

Groepen die een bezoek willen brengen aan Westerlo kunnen een keuze maken uit een ruim en gevarieerd aanbod. Wij stellen graag een selectie uit het aanbod voor.

Tip voor 2019!

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci overleed. Een goede reden om zijn persoon en nalatenschap extra in de kijker te zetten. In het da Vincimuseum in de abdij van Tongerlo hangt de meest getrouwe replica van het Laatste Avondmaal. Dit jaar wordt ter plaatse onderzocht of da Vinci zelf aan Christus en enkele apostolen zou geschilderd hebben.
Een gids vertelt je graag de meest recente nieuwtjes.
Van 1 juni tot 30 september zet "Meesters in Situ" topstukken van Vlaamse Meesters op hun oorspronkelijke locatie op de kaart. In de abdijkerk van Tongerlo hangen twee indrukwekkende schilderijen van de Vlaamse barokschilder Jan Eramus Quellinus. Breng dit jaar een bezoek aan de abdij en de gidsen geven graag meer uitleg over deze schilder en zijn werken in de abdij.

Suggestie

Moeilijk kiezen? Dat begrijpen we, dus een interessante suggestie zoals deze is dan misschien wel iets voor u. In deze uitstap leggen we de nadruk op de rol die de adellijke familie de Merode en de norbertijnen in Westerlo hebben gespeeld in de loop van de geschiedenis.
Kies een gezellig cafeetje of een sfeervolle taverne uit in Westerlo en u kunt de dag beginnen met een lekker kopje koffie. Zo is de groep helemaal klaar voor een boeiend programma:

10 uur

  • Rondleiding met gids in het kasteel van gravin Jeanne de Merode waarbij u de sfeer van het adellijke leven in het begin van de 20ste eeuw kan opsnuiven.

14.30 uur

  • Bezoek aan het da Vincimuseum waar de meest getrouwe replica van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in volle glorie te bewonderen is.
  • Rondleiding met gids in de norbertijnenabdij van Tongerlo.

In een van de tavernes of restaurants in Westerlo kunt u 's middags rustig de tijd nemen om te lunchen of na afloop nog even na te genieten en bij te praten.

Kijk bij "brochures en formulieren" voor de verschillende reservatieformulieren voor uw groepsbezoek. 

Tips voor kids


Een dag in het Sprookjesbos

 

 
Peuters, kleuters, bengels en andere deugnieten kunnen op stap in het sprookjesbos. Tijdens een korte wandeling in het bos vertellen verschillende sprookjesfiguren een spannend verhaal. Na een picknick in het sprookjeshuis kan er gespeeld worden in de speeltuin. De wandelingen in het sprookjesbos worden georganiseerd tussen 1 mei en 30 september voor groepen van minimum 20 personen na reservatie bij Toerisme Westerlo. 

 

Download hier de flyer met meer informatie
Download hier een reservatieformulier

Binnen kijken in het kasteel van Jeanne de Merode

 

Voor kinderen van het basisonderwijs is er een belevingsbezoek uitgewerkt. Spelenderwijs gaan de kinderen op ontdekkingstocht in het kasteel. Zij krijgen een rol als bewoner van het kasteel, met alle taken en attributen die erbij horen. Verkennen, genieten, beleven, doen ! Tijdens of na het bezoek kan een doeboekje ingevuld worden.
Het bezoek wordt best 3 weken vooraf gereserveerd bij Toerisme Westerlo.

 

Download hier de flyer met meer informatie
Download hier een reservatieformulier