Waar vind je Toerisme Westerlo?

Toerisme Westerlo is in 2015 verhuisd naar de 397 jaar oude dekenij op de hoek van de Sint-Lambertusstraat en de Verlorenkost, dicht bij de kerk.

De oude dekenij aan de Sint-Lambertusstraat in Westerlo werd in 1618 gebouwd door de norbertijnen van Tongerlo. Die datum kan je lezen op de achtergevel. In de loop der eeuwen is de pastorie meerdere keren verbouwd. De dekenij en de oorspronkelijk omgrachte tuin zijn sinds 1974 beschermd. Tot voor kort was het vredegerecht er in ondergebracht. Het gebouw is eigendom van de gemeente. De gemeente heeft plannen om het gebouw te verbouwen zodat het zijn taak als toeristisch centrum nog beter kan waarmaken. De plannen daarvoor zijn vorig jaar voorgesteld op Open Monumentendag en staan de volgende jaren op de agenda.

Toerisme Westerlo had sinds 1996 een kantoor in de Boerenkrijglaan 25, daarvoor kon je voor toeristische informatie terecht in het gemeentehuis. De verhuis naar de oude dekenij is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Toerisme Westerlo.

Meer info

Toerisme Westerlo
Sint-Lambertusstraat 4 Westerlo
014 54 54 28
info@toerismewesterlo.be 

Bekijk alle nieuwsberichten