Gratis zomerwandelingen in elk dorp

Voor de eerste keer organiseren we deze zomer gratis zomerwandelingen (5 km) op dinsdagavond. Samen met je gezin kan je jouw prachtig dorp en haar inwoners nog beter leren kennen. We verzamelen telkens vanaf 18.30 uur. De wandelingen vertrekken om 19 uur. Bij vertrek en aankomst krijgt elke wandelaar een traktatie. Laat je stempelkaart ook elke wandeling afstempelen. Heb je bij de laatste wandeling in Voortkapel minstens vier stempels? Dan kan je je stempelkaart inwisselen voor een leuk gadget.

Deze dorpswandelingen passen in het project van Westerlo Opgeruimde Gemeente, wat ook een sociaal en cultureel project is. Als inwoners van Westerlo hebben we goede redenen om ons 'opgeruimd' te voelen. We wonen immers in de groene parel van de Kempen, in aangename en gezellige buurten met toffe dorpsgenoten.

 

         

Unieke wandeling in Tongerlo op dinsdag 4 juli

Een unieke wandeling (5 km) in en rond de Abdij en door het park van Kasteel de Meeûs d’Argenteuil (Hof ter Bruelen). Met dank aan de abdijgemeenschap en de nieuwe kasteeleigenaar van Hof ter Bruelen. Hij geeft uitleg bij zijn plannen over het kasteeldomein. Vertrek aan Sporta’s Pub in het Sportacentrum Geneinde 2) en aankomst Torenhof (Geneinde 1).

   
 

Feestelijke wandeling in Westerlo op dinsdag 11 juli

Een feestelijke wandeling (5 km) met een zeer hoog natuur- en muziekgehalte door De Beeltjens en Kwarekken die eindigt in de voortuin van het gemeentehuis waar het Tapasfestival plaatsvindt. Met een gratis optreden van Bart Herman naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. Vertrek is aan het Boswachtershuis (Papedreef 1).

   
 

Verrassende wandeling in Heultje op dinsdag 18 juli

Een verrassende wandeling (5 km) in en rond de campings van Heultje. Kom genieten van de twee mooi uitgeruste vakantieterreinen met uitgestrekte zwemvijvers en een prachtige natuur. Met dank aan de campinguitbaters. Vertrek is aan camping ’t Heultje ( Kempische Ardennen 1) en aankomst aan camping Hof van Eeden (Kempische Ardennen 8).

   
 

Spectaculaire wandeling in Oosterwijk op dinsdag 25 juli

Een spectaculaire wandeling (5 km) door Kamp A (Golfclub Witbos) die eindigt in de Gipsy Horses Ranch. Hier kunnen wandelaars genieten van een nooit geziene westernshow met dank aan William Dougan en zijn ruiters. Vertrek is aan KFC Oosterzonen (Bovemansstraat 20) en aankomst in de manege Gipsy Horses (Mollemansstraat 14).

   
 

Groene wandeling in Zoerle-Parwijs op dinsdag 8 augustus

De Asberghoeve (Asberg 2) is de ideale uitvalsbasis om de Grote Netevallei en andere mooie en verrassende plekken van Zoerle-Parwijs te ontdekken. Deze groene wandeling (5 km) bevestigt dat Zoerle-Parwijs een schitterende parel is aan de Westelse kroon! Aankomst is op domein Den Asberg (Asberg 28).

   
 

Spannende wandeling in Voortkapel op dinsdag 22 augustus

De wandeling (5 km) door Voortkapel belooft een spannende wandeling te worden langsheen mooie en overwachte Kapels paadjes en plekjes. Deze bijzondere en unieke dorpswandeling is uitgetekend door Jef Rens, waarvoor dank. Vertrek en aankomst is aan de Tennisclub (Kloosterstraat 34).

   
 

Exclusieve boottocht in Oevel op zondag 27 augustus

In Oevel sluiten we op zondag 27 augustus onze zomerse dorpsactiviteiten af met een exclusieve boottocht met de Zander op het Albertkanaal. Er is een boottocht van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Vertrekpunt is aan de begraafplaats van Oevel (Nijverheidsstraat). Ook is er heel wat randanimatie in en rond het water. Deelnemen aan de boottocht kost 5 euro per persoon. Vanaf 1 juli inschrijven en betalen bij Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4.

Bekijk alle nieuwsberichten