Kinderpret

Zowel voor de allerkleinste bengels als voor de iets oudere avonturiers kan Toerisme Westerlo enkele fraaie troeven in de Parel van de Kempen uitspelen.

Opendeurdag Sprookjesbos op zondag 5 mei

Op zondag 5 mei 2019 zet het sprookjesbos zijn deuren open. Vanaf 13.30 uur zijn er sprookjesvertellingen. Er is ook randanimatie: poppenkast, zeepbellen blazen, ballonnen plooien, een snoepjesboom en circusinitiatie. Afspraak aan Jeugdherberg Boswachtershuis, Papedreef 1 in Westerlo.

 

Op stap met Stabbel op zondag 1 juli

Op zondag 1 juli 2018 neemt Stabbel je mee voor een wandeling van zo'n 5 km in de bossen van Westerlo. Onderweg zijn er spelletjes, raadsels en doe-opdrachten. Dit jaar is ook de specht van de partij in Westerlo. Bij aankomst krijg je een leuke verrassing. Stabbel verwacht je aan het Boswachterhuis, Papedreef 1 te Westerlo tussen 8 en 15 uur.

Ravotten in de speeltuin

Jeugdherberg Boswachtershuis, Papedreef 1 Westerlo

Het Boswachtershuis aan de rand van het natuurgebied de Beeltjens heeft een ruime parking, maar vooral een speeltuin die nooit verveelt. De kleurrijke speeltoestellen vind je in wit speelzand en fris groen gras, verspreid over speelzones voor verschillende leeftijden. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich er volop uitleven. Voor de iets oudere kinderen is er een avonturenzone met klauterparcours, wigwams, loopbruggen enz. Vanop het terras kunnen de ouders of grootouders een oogje in het zeil houden terwijl ze genieten van een lekker drankje.

 

Er op uit met je klas


Op verkenning in het Streekmuseum van de Zuiderkempen 

Heemmuseum, Sint-Michielsstraat 2 Oevel

Hoe zag een klas er vroeger uit? Wat werd er verkocht in het kruidenierswinkeltje? Welk gereedschap gebruikte de boer, schoenmaker, strodekker? Een antwoord op deze vragen krijg je in het Streekmuseum van de Zuiderkempen. Daar vind je gereedschap van oude beroepen, oude landbouwwerktuigen en folkloristische voorwerpen en oude interieurs van een klas, herberg, dorpswinkel. Het heemmuseum is open elke zondag van 14 tot 17 uur, van de laatste zondag van april tot en met de tweede zondag van september. Groepen kunnen er het hele jaar terecht mits reservatie. Download hier het reservatieformulier.

 

Een dag in het Sprookjesbos

Jeugdherberg Boswachtershuis, Papedreef 1 Westerlo

Kinderen van 3 tot 7 jaar zijn welkom in het Sprookjesbos. Van 2 mei tot 30 september zorgen de sprookjesfiguren er voor een onvergetelijk avontuur. Luisteren naar spannende of grappige verhalen, op zoek gaan naar kabouters, spelen in de speeltuin en genieten van een picknick: dat is het programma van een dag in het sprookjesbos in Westerlo. Reserveren is verplicht. Dat doe je bij Toerisme Westerlo, liefst drie weken vooraf met dit formulier.


 

Binnen kijken in het kasteel van Jeanne de Merode

Gemeentehuis Westerlo, Boerenkrijglaan 61, Westerlo

Heb je er al eens van gedroomd om binnen te kijken in een echt kasteel? Dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan het kasteel van gravin Jeanne de Merode. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseert Toerisme Westerlo er speelse, interactieve rondleidingen. De kinderen worden omgetoverd tot een personage uit het verhaal over de gravin en de andere kasteelbewoners. Elk kind krijgt een doeboekje dat gebruikt wordt tijdens het bezoek. Een absolute aanrader. Liefst drie weken vooraf reserveren bij Toerisme Westerlo met dit formulier. 

      

 

Plattelandspad Tongerlo

Tijdens een fietstocht langs het Plattelandspad Tongerlo fiets je langs een twintigtal land- en tuinbouwbedrijven in Westerlo. Je volgt de bewegwijzering van het plattelandspad of een gids toont je de weg. Educatieve borden onderweg vertellen het verhaal van de hedendaagse landbouw. Elke graad van het lager onderwijs heeft een eigen educatieve brochure met taken die onderweg kunnen opgelost worden.