Merodehappening

16/09/2018

Op zondag 16 september 2018 vind je van 13u00 tot 18u00 de gesmaakte ingrediënten van de Merode in Westmeerbeek . Je maakt kennis met de troeven van de Merodegemeenten Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.

De streek- en beleefmarkt vind je in het centrum van Westmeerbeek. Schuif aan bij de heerlijke streektafel voor een drankje of hapje uit de Merode. Een verfrissend biertje, smakelijke hapjes, zoete streekkoekjes of dampende koffie… er is voor ieder wat wils! Verken het toeristische aanbod van de Merode bij de onthaalstand en maak kennis met verenigingen en ondernemers uit ons Merodegebied. Straatartiesten en –muzikanten zorgen voor een gezellige sfeer. Ook voor kinderen wordt heel wat animatie op maat voorzien.

Via een wandeling langs de Grote Nete kom je terecht in het sprookjesachtige Hof Ter Borght. Daar kan je de stilte en rust die de Merode te bieden heeft op verschillende manieren beleven. Daarnaast zorgen volksspelen, KUBB, een kinderboerderij en nog meer verrassingen ervoor dat je je er geen moment verveelt!

Bekijk alle activiteiten