Activiteiten

Foodfestival

20/04/2018 - 18:00 tot 22/04/2018 - 22:00

Zin om Westerlo te proeven? Logisch, want het is echt lekker. Ook letterlijk!

Eind april openen we in Westerlo het toeristisch seizoen 2018 met een Foodfestival.
Mobiele keukentjes bereiden de lekkerste gerechten uit alle hoeken van de wereld. Drie dagen lang vind je in het feeërieke park van kasteel Jeanne de Merode het gezelligste terras van de Kempen met een podium voor live muziek: vrijdag 20 april van 18 tot 24 uur, zaterdag 21 april van 13 tot 24 uur en zondag 22 april van 12 tot 22 uur. Optredens van o.a. Sgt Pepper, Bart Buls, Ben Crabbé.
Zaterdagnamiddag presenteert Bert Lievens, finalist van The Voice, Westel kids got talent. Een vrij podium voor lokaal talent.

Ook de bijzondere goesting van de kinderen vergeten we niet. Zij kunnen snoepen van animatie en voorkeuren op juniormaat. Sfeer en smaak waarvan iedereen kan smullen dus. 

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Opendeurdag Sprookjesbos

06/05/2018 - 13:30

Op zondag 6 mei 2018 zet het Sprookjesbos de deuren open voor het grote publiek. Kom binnen langs de grote kasteelpoort en ga op zoek naar piepkleine kabouters, reuzegrote laarzen, roze biggetjes, het peperkoekenhuisje
en zoveel meer ...
Onderweg vertellen de sprookjesfiguren hun meest grappige, spannende of ontroerende verhalen. Een circusartiest op een gekke fiets en een reuze witte prinses maken de wandeling in het sprookjesbos nog plezanter. Er is een zwiermolentje en in de speeltuin kunnen de kinderen uren ravotten op de houten speeltoestellen of in het avonturenparcours. En van al dat spelen krijg je natuurlijk honger en dan is er voor elk ingeschreven kind een hot-dog.

Schrijf vooraf al in bij Toerisme Westerlo: 3,50 euro voor een sprookjespakket met kaboutermuts. In het Sprookjesbos hoef je niet meer langs de kassa, zodat de pret en de magie meteen beginnen, zonder aanschuiven.
Niet gelukt om vooraf al in te schrijven? Kom op 6 mei tussen 13.30 en 15 uur even naar de kassa, waar de sprookjespakketten met kaboutermuts voor 5 euro liggen te wachten.

Waar je het Sprookjesbos vindt?
In de Papedreef 1 in Westerlo, aan jeugherberg Boswachtershuis. Parkeren kan op 3 minuten wandelen, 
aan sportpark de Beeltjens, Kasteelpark 6. 

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Op Stap met Stabbel

01/07/2018 - 08:00 tot 01/07/2018 - 15:00

Deze zomer kan je op zeven zondagen weer Op Stap met Stabbel.

De eerste wandeling gaat door op zondag 1 juli 2018 in Westerlo. Begin aan je wandeling tussen 8 en 15 uur bij jeugdherberg Boswachtershuis, Papedreef 1. Je hebt de keuze tussen een traject van 12 km of 5 km. Voor gezinnen met kinderen is er een bijzondere wandeling met zoektocht en doe-opdrachten. Voor slechts 3 euro per persoon geniet je van een verrassende wandeling, een verfrissende consumptie en een lekker proevertje onderweg. Neem je deel aan minstens vier wandelingen, dan maak je kans op een prijzenpakket. 

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.