Activiteiten

Opendeurdag Sprookjesbos

07/05/2017 - 13:30

Op zondag 7 mei 2017 zet het Sprookjesbos de deuren open voor het grote publiek. Kom binnen langs de grote kasteelpoort en ga op zoek naar piepkleine kabouters, reuzegrote laarzen, roze biggetjes, het peperkoekenhuisje
en zoveel meer ...
Onderweg vertellen de sprookjesfiguren hun meest grappige, spannende of ontroerende verhalen. Een gekke clown maakt de wandeling in het sprookjesbos nog plezanter. De Bosgodin zingt en vertelt het verhaal over haar ontmoeting met de groene man. Er is een zweefmolentje en in de speeltuin kunnen de kinderen uren ravotten op de houten speeltoestellen of in het avonturenparcours. En van al dat spelen krijg je natuurlijk honger en dan is er voor elk ingeschreven kind een pannenkoek.

Schrijf vooraf al in bij Toerisme Westerlo: 3,50 euro voor een sprookjespakket met kaboutermuts. In het Sprookjesbos hoef je niet meer langs de kassa, zodat de pret en de magie meteen beginnen, zonder aanschuiven.
Niet gelukt om vooraf al in te schrijven? Kom op 7 mei tussen 13.30 en 15 uur even naar de kassa, waar de sprookjespakketten met kaboutermuts voor 5 euro liggen te wachten.

Waar je het Sprookjesbos vindt?
In de Papedreef 1 in Westerlo, aan jeugherberg Boswachtershuis. Parkeren kan op 3 minuten wandelen, 
aan sportpark de Beeltjens, Kasteelpark 6. 

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Merodefestival

24/05/2017 (Gehele dag) tot 28/05/2017 (Gehele dag)

Beleef de Merodestreek, haar kleine erfgoedplekken en haar prachtige natuurgebieden muzikaal! Met telkens zo'n 1000 betalende bezoekers waren de eerste twee edities van het Merodefestival meer dan geslaagd. Dus tovert de vzw Wesp tijdens het Hemelvaartweekend voor een derde keer het Merodegebied om tot een muzikaal wandelparadijs en worden erfgoedsites heuse concertzalen. In de verschillende Merodegemeenten mag je onovertroffen samenwerkingen verwachten tussen internationale folkartiesten en singer-songwriters die anders zelden tot nooit het podium delen.

Uniek aan het Merodefestival zijn de muzikale wandelingen. Op tochten van zo'n 7 km met een drie of viertal muzikale stops, komen vertellers aan bod en ontdek je de regio op zijn mooist.

De gezinsnamiddagen met op zaterdag 27 mei 2017 interactieve kindervoorstelling BOER! mikken op aandachtige oren van 4 tot 12 jaar. Lennaert Maes en Andries Boone brengen hun gitaar, mandoline en riek mee naar de Beddermolen in Tongerlo.

Maarten Decombel en Stefan Bracaval gaan diezelfde avond op zoek naar avontuur binnen jazz, wereldmuziek of oude muziek. Met hun nieuwe kwartet Le Rêve de Flo ben je aan de Beddermolen verzekerd van chemie op het podium.

Tickets en meer info via www.merodefestival.be.

Op Stap met Stabbel

02/07/2017 - 08:00 tot 02/07/2017 - 15:00

Deze zomer kan je op zeven zondagen weer Op Stap met Stabbel.

De eerste wandeling gaat door op zondag 2 juli 2017 in Westerlo. Begin aan je wandeling tussen 8 en 15 uur bij jeugdherberg Boswachtershuis, Papedreef 1. Je hebt de keuze tussen een traject van 12 km of 5 km. Voor gezinnen met kinderen is er een bijzondere wandeling met zoektocht en doe-opdrachten. Voor slechts 3 euro per persoon geniet je van een verrassende wandeling, een verfrissende consumptie en een lekker proevertje onderweg. Neem je deel aan minstens vier wandelingen, dan maak je kans op een prijzenpakket. 

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Westerlo Bruist

28/07/2017 - 19:00 tot 29/07/2017 (Gehele dag)

Zin gekregen om Westerlo te proeven? Logisch, want het is echt lekker. Ook letterlijk!

Op vrijdag 28 juli en zaterdag 29 juli bruist het in de tuin van Toerisme Westerlo met een BYOM
(Bring Your Own Meat) BBQ: gratis en voor niks barbecues met houtskool, vlammen, borden, bestek en muziek. Eigen vlees meenemen, op het vuur en vlammen maar!
Op dit moment verklappen we nog niet te veel, maar hou je agenda toch maar vrij. Met een Belpop topper pur sang en een pareltje van een openluchtfilm wil je Westerlo Bruist deze zomer echt niet missen.

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Internationaal Folkorefestival

12/08/2017 - 20:00 tot 13/08/2017 - 14:00

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2017 nodigt Volkskunstgroep Die Spelewei vzw al voor de 51ste keer dansensembles van over heel de wereld uit voor het Internationaal Folkorefestival. Voor het kasteel van Jeanne de Merode kan je tig authentieke dansen uit verschillende windstreken bewonderen. Het kleurrijke en wervelende spektakel is ieder jaar opnieuw een unieke kennismaking met de folklore van andere culturen!
Ontdek er hier alles over.

Ode aan Bobbejaan

23/08/2017 - 20:00

In 2010 overleed Bobbejaan Schoepen maar niet zijn muziek. Op woensdag 23 augustus 2017 eren Barbara Dex, Guido Belcanto en Jan De Smet eren samen met een wonderbaarlijk orkest het vakmanschap van deze grote artiest in de tuin van Toerisme Westerlo.
Bobbejaan Schoepen was wellicht onze allereerste vedette die een ongelooflijk muzikaal parcours aflegde. Lichtjes van de Schelde, Eerbied voor jouw grijze haren, Café zonder bier en tientallen andere liedjes staan in ons collectieve geheugen gebrand. Zijn indrukwekkende muzikale erfenis verdient het om terug in het licht te staan.

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Westerlo Parelt

03/09/2017 - 14:00 tot 03/09/2017 - 18:00

Westerlo Parelt op zondag 3 september 2017 in de tuin van Toerisme Westerlo met live muziek vanop het sfeervol terras. Kunstenaars demonstreren er intussen diverse kunstvormen. Je vindt er artiesten die tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren, kalligraferen, juwelen maken ... Ze vertellen je alles over het tot stand komen van hun kunstwerk. De juwelen, schilderijen, beeldhouw- en boetseerwerken, tekeningen en andere zijn bovendien ook te koop.
Intussen kan je op de Rietfeesten traditioneel terecht voor tal van folkoristische optredens of boogschieten op de liggende wip. 

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Griezelen met Halloween

31/10/2017 - 14:00

Op dinsdag 31 oktober 2017 serveren Toerisme Westerlo en de Westelse handelaars een lugubere Halloween.
Tussen 14 en 18 uur zijn in de tuin van Toerisme Westerlo verschillende gratis workshops waar je spookachtige halloweendecoraties kan maken. Breng een pompoen mee en maak er een mooie of net een huiveringwekkende lantaarn van.
Vanaf 18.30 uur kan je er komen griezelen in het spookhuis. Met een zaklamp of je pompoenlantaarn verken je het korte griezelparcours en laat je dan verrassen ...
Ook op de Grote Markt zal je die avond een halloweensfeer ervaren met griezelige animatie.

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Opening kerststal

09/12/2017 - 16:00

Op zaterdag 9 december 2017 gaan de deuren van de Westelse kerststal in de tuin van Toerisme Westerlo weer open. Gebouwd volgens traditionele methodes, in de vorm van een Kempense schuur, krijgt hij een mooie plaats naast de Sint-Lambertuskerk. Om 16 uur nemen de ezel en de schapen hun intrek in de stal. Tussen 16 en 17 uur trakteert Toerisme Westerlo met een drankje.

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.

Kerstmarkt

17/12/2017 - 13:30

Liefhebbers van cadeautjes, decoratie en lekkernijen weten waar ze zondag 17 december 2017 
tussen 13.30 uur en 19 uur moeten zijn: Laat je op de Grote Markt van Westerlo verwennen, je kan er namelijk smullen van een groot aanbod lekkere hapjes en hartverwarmende drankjes. Dit jaar zorgen de verenigingen en handelaars voor nóg meer sfeer en beleving in meer dan 50 kraampjes. 
Wist je trouwens dat tijdens de Kerstmarkt ook de Westelse winkels open zullen zijn?

Volg Toerisme Westerlo op Facebook en mis niets.